Pro možnosti spolupráce v rámci kosmetického salónu nás prosím kontaktujte! Nutná registrace s IČ.

KOUZLO PLEŤOVÝCH OLEJŮ V ZIMNÍM OBDOBÍ

Z negovalnimi olji do nadvse razkošne zimske nege obraza

Rukavice, šály, svetry... to jsou nezbytní zimní společníci, kteří vás ochrání před chladem. Jak si ale v tomto období chránit obličej? V chladných měsících potřebuje vaše pleť zvýšenou péči a lásku, protože chladný a suchý vzduch zvyšuje její citlivost a způsobuje suchou, podrážděnou....  Jedním z nejlepších způsobů, jak s těmito neduhy bojovat, je přidat do své každodenní kosmetické péče vyživující obličejové oleje (nebo olejové esence) AFRODITA COSMETICS. Nenechte se však odradit slovem "olej": olejové esence jsou vynikajícím zdrojem živin a vynikající ochranou proti ztrátě vlhkosti, a to i pro osoby s mastnou a aknózní pletí.


CO JSOU OLEJOVÉ ESENCE? 

Jak už název napovídá, olejové esence (nebo obličejové oleje) jsou produkty péče o pleť na bázi olejů, které často obsahují také esenciální oleje. Navzdory výhradám k používání olejů v péči o obličej jsou rostlinné oleje základními stavebními kameny většiny kosmetických přípravků (sér, krémů, peelingů atd.) a jsou dobrou alternativou celé řady kosmetických přísad.



Proč jsou v každodenní péči o pleť nepostradatelné? Protože mají podobnou strukturu jako olej vylučovaný pokožkou (kožní maz), vyživují, vyživují, obnovují a chrání pokožku před vnějšími vlivy. Mnohé z nejlepších olejů obsahují složky bohaté na antioxidanty, takže tyto luxusní elixíry pomáhají udržovat mladistvý vzhled pleti.


MÝTUS O OBLIČEJOVÝCH OLEJÍCH:
Navzdory všeobecnému přesvědčení, oleje pleti vlhkost nepřidávají, ale pomáhají udržet již existující vlhkost. Zastavují totiž odpařování na povrchu pokožky (což je obzvlášť velký problém v suchém vzduchu během zimních dnů).


 

Proč odborníci na krásu, doporučují používat olejové esence? Obličejové oleje jsou v péči o pleť stále oblíbenější, protože:

  1. Pomáhají udržovat vlhkost pleti.
  2. Poskytují pleti dodatečnou výživu
  3.  Chrání pokožku - zabraňují pronikání toxinů
  4.  Dodávají pleti extra sílu při noční péči o pleť
  5. Dodávají pleti zářivý lesk - což je důležité zejména pro zralou nebo unavenou pleť.

    Jednotlivé esence mají další přínosy, proto je důležité vybrat správný olej pro problém, který chcete řešit.

Některé z olejů mají ,obzvláště dobrý účinek proti stárnutí (např. Nutri Gold Oil Essence), protože díky vysokému obsahu antioxidantů chrání pokožku před volnými radikály.                                                                                                                                                                                                                
Správně zvolený olej zklidňuje vyrážky a záněty (např. Extra Sensitive Oil Essence), protože mnohé oleje mají protizánětlivé účinky a pomáhají zklidnit podrážděnou pokožku.
Některé oleje jsou také skvělé na akné, protože jejich použití může skutečně snížit produkci kožního mazu (např. esence z čistého jojobového oleje).

 

Jednoduše řečeno, olejové esence jsou bohatstvím účinných látek zabalených do malé lahvičky.

Jsou olejové esence vhodné pro váš typ pleti?

Vyživující obličejový olej je vhodný pro každý typ pleti. Stačí si jen vybrat ten správný.

Citlivá, zarudlá, podrážděná, kuperózní pokožka

Vhodné obličejové oleje: heřmánkový olej, šípkový olej, rakytníkový olej, měsíčkový olej.

Pro citlivou pleť hledejte olej s vysokým obsahem antioxidantů, které pomáhají chránit pleť před nepříznivými vlivy a zmírňují záněty.
Doporučujeme používat olej s obsahem bisabololu (například Extra Sensitive Oil Essence), což je výtažek z květu heřmánku, protože působí protizánětlivě, antimikrobiálně a intenzivně zklidňuje.

Suchá pokožka

Vhodné obličejové oleje: jojobový olej, arganový olej, kokosový olej, avokádový olej.


Pro suchou pokožku jsou nejvhodnější oleje s vyšším obsahem kyseliny olejové a dobrými absorpčními vlastnostmi (např. Nutri Gold Oil Essence). Díky svým protizánětlivým vlastnostem tyto oleje urychlují hojení, snižují negativní účinky volných radikálů a obnovují pokožku.

Kombinovaná - mastná pleť

Vhodné obličejové oleje: jojobový olej, arganový olej, šípkový olej, marulový olej


Nejlepšími nosnými oleji pro mastnou pleť jsou lehké oleje s vysokým obsahem kyseliny linolové, polynenasycené mastné kyseliny, která neucpává póry. Doporučují se také oleje, které mají podobné složení jako lidský maz (např. čistá jojobová olejová esence).

Normální pleť

Vhodné obličejové oleje: arganový olej, marulový olej, jojobový olej


Pokud máte normální pleť a chcete svou kosmetickou péči posunout na vyšší úroveň, nemusíte se složením olejů zabývat. Většina olejů zdokonalí vaši rutinní péči o pleť. Doporučujeme však používat lehčí oleje, jako je jojobový olej (např. Pure Jojoba Oil Essence).

CO KOMEDOGENITA A OLEJE?
V souvislosti s oleji na obličej často slýcháme termín (ne)komedogenita, který označuje míru promaštění pórů způsobenou určitým typem oleje. Například oleje se skóre 0 neucpávají póry (jsou nekomedogenní), zatímco oleje se skóre 5 spíše póry ucpávají (jsou komedogenní). Používání komedogenních olejů se nedoporučuje lidem se sklonem k akné a černým tečkám, protože mohou způsobit opakované problémy s akné. Lidé se suchou pletí si však mohou vybrat oleje směrem ke středu stupnice komedogenity.


Jak aplikovat olejovou esenci jako profesionál?

V závislosti na potřebách vašeho typu pleti můžete používat oleje. Můžete je použít samostatně, po nanesení krému, jako doplněk k vybranému pečujícímu krému nebo séru.

1. Kombinujte oleje se séry nebo hydratačními přípravky
Pro ještě lepší účinky je nejlepší kombinovat oleje s dalšími produkty, jako jsou séra nebo hydratační krémy. Pokud se jedná o kombinaci, přimíchejte několik kapek do krému nebo séra a společně je naneste na obličej.

2. Aplikujte podle potřeb své pleti
Bodově: Namísto nanášení na celý obličej, můžete oleje aplikovat na místa, kde pleť potřebuje zvláštní péči a ochranu.
Noční péče: V případě, že je pleť tonizována, můžete ji použít na noc: V závislosti na typu vaší pleti můžete oleje používat také pouze pro noční péči. To platí zejména pro oleje, které mohou vaší pleti dodat příliš mnoho lesku pro denní péči.
Před make-upem: Pokud máte suchou a matnou pleť, můžete olej použít před nanesením make-upu a nechat jej plně vstřebat před nanesením make-upu, abyste dosáhli přirozeného, hydratovaného lesku.
Olej můžete nanášet ráno a večer podle potřeby a množství upravit podle potřeb a stavu vaší pleti.

3. Aplikace oleje na pokožku obličeje
Oleje nanášejte na pleť spíše ''poklepáváním'' než klouzáním po povrchu pleti. To pomůže vaší pokožce olej lépe vstřebat a mnohem rychleji využít jeho dobré vlastnosti.

4. Stačí několik kapek
Protože obličejové oleje obsahují velké množství živin, nemusíte jich nanášet velké množství. Na celý obličej stačí jedna až tři kapky.

NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH:
Zlato zachycené v kapkách oleje Luxusní kosmetický olej na suchou pleť Pure Gold DIVINE 24 Ka,  je dokonalým ošetřením pro suchou a unavenou pleť, která chce znovu získat komfort, hebkost a mladistvý lesk. Obsahuje jeden z nejstabilnějších rostlinných olejů s nejvyšší koncentrací mastných kyselin s dlouhým řetězcem, vysokým podílem antioxidantů a složením podobným kožnímu mazu - olej z bílé limety. Díky svému jedinečnému složení a vysoké schopnosti vázat vodu vytváří na pokožce bariéru, která pomáhá hydratovat, chránit a regenerovat, zvyšuje její pevnost a zářivost a po použití zanechává pokožku jemnější a omlazenou.